מחקר רחב היקף שנערך בבריטניה לאחרונה וממצאיו התפרסמו לאחרונה מצביע על כך שהתרופה יופרימה, המשוקת גם בישראל ושמטרתה לפתור בעיות אין-אונות, אינה מגלה יעילות גבוהה - רק שליש מהמשתמשים דיווחו על הצלחה להגיע לזיקפה
גלולה מוצלחת?
בפעם הבאה שאתם שומעים פרסומות לתרופות קסם שנועדו לפתור בעיות במיטה, מוטב שתעצרו ותחשבו פעמיים, מאחר ולא כל תרופה היא אכן פיתרון מושלם. מחקר רחב היקף שנערך בבריטניה שנועד לבחון את השפעות התרופה יופרימה (Uprima) שמותווית לטיפול בהפרעות זיקפה מצא כי כשני שליש מתוך למעלה מ-11 אלף הנבחנים לא הצליחו להגיע לזיקפה לאחר השימוש בתרופה.
ממצאי המחקר מתפרסמים במהדורת חודש יולי של כתב העתurology journal BJU International. המחקר התבצע על ידי חוקרים מטעם יחידת המחקר לבטיחות תרופות של משרד הבריאות האנגלי ועל ידי חוקרים מאוניברסיטת פורטסמות', אשר יחדיו בחנו נתונים של 11,185 מטופלים שהיו בגיל ממוצע של 61. המידע נאסף על ידי כ-12 אלף רופאים שבחנו את אותם מטופלים שהשתמשו בתרופה, שאגב מאושרת לטיפול בארץ.
ממצאים נוספים שעולים מניתוח הנתונים: 59 אחוזים מבין המטופלים שלא מצאו מזור לבעיותיהם בעזרת היופרימה הפסיקו לקחת את התרופה לאחר חודש ימים, ו-23 אחוזים נוספים הפסיקו ליטול את התרופה לאחר חודשיים.
70 אחוזים מהרופאים סבורים שהתרופה איננה יעילה (30 האחוזים הנותרים דווקא סברו שמדובר בפיתרון יעיל לבעיית האין-אונות).
עוד עולה המחקר כי 29 אחוזים מבין המטופלים סבלו מסוכרת, 19 אחוזים סבלו ממחלות לב, 37 אחוזים ניסו להשתמש בויאגרה. תופעות הלוואי הנפוצות ביותר שהתלוו לשימוש בתרופה היו כאבי ראש ובחילות.
מואה ענקית
אוהבת מלאאאאאאאאא
*+*נאפי-מורני*+*




