פרופיל רשת האהבה 💬 פורומים 💕 הכרויות 💬 יעוץ ריגשי 📬 דואר |
אהבה - אתר האהבה הישראלי

סיפור על לנצלות

✍️ son_of_rain 📅 12/06/2006 07:38 👁️ 1,620 צפיות 💬 5 הודעות
סיפור בשתי חלקים

חלק א
הייה זה ערב קר ושקט, לא רק אנשים לא דיברו בחוץ אלה אפילו מכוניות עברו בכזו תדירות נמוכה שאפשר הייה לחשוב שמשהוא קרה בעולם הזה, משהוא שגרם לו להפסיק להסתובב לזמן מה.
אבל לא קרה שום דבר, פשוט הייה קר ואנשים לא אוהבים כשקר, במיוחד כשקר מבפנים, ושום מעיל או מחסה לא יכול לחמם אותך.
באותו לילה ישבו איפשהוא שם במרכז אנגלייה, בעיר יחסית גדולה , בדירה עם רק שתי חדרים שני דמויות. זקן בן שבעים ומשהוא ונער שעוד לא עבר את גיל שבע-עשרה. הייה נראה שמבדילה ביניהם משהוא יותר מאשר חמישה מטרים בין שפה איפה שכב סבה וכיסא ישן, שתמיד הוציא קולות הזיזו אותו למטר כאילו הייה בן אדם שכבר נמאס לו לחיות, שעליו ישב הנער. הייה נראה כאילו מבדיל ביניהם גם פרק זמן עצום של חמישים שנה, שבזמן הזה האנושות השתנתה לגמרה והם אף פעם לא יצליחו להבין אחד את שני.
ודבר היחידי שהחזיק אותם עכשיו אחד ליד השני, זה קשר משפחתי בין סבא לנכד.
סבא הסתכל על פניו של נכדו ושתק, ונכד הסתכל כל הזמן לכיוונים שונים שביניהם הייה תיקרה,ריצפה, ארון עם ספרים ותמונה של סבא עם סבתא וגם שתק, למרות שהייה מובן שרוצה להגיד הרבה.
סבא התחיל את שיחה ראשון "מה כואב לך בני?"
נכד הרים את פניו שהסתכלו ברגע זה על הרצפה ואמר "כלום, אני בסדר".
"לא אתה, לא, אחרי כל כך הרבה שנים, למדתי להבדיל בין בן אדם שמאושר ובין מי שמרגיש כאב בתוכו, ואתה כן מרגיש כאב וביו מי שלא מרגיש כלום ברגע זה, האם היא עזבה אותך"
נכד ידע מיד על מי סבא דיבר, וזה הפתיע אותו, הרי הוא זקן ממנו ביותר מחמישים שנה מה הוא יכול הבין באהבת נעורים של היום. הנכד לא ידע שאנשים עצמם לא השתנו, השתנתה חברה, שכתבה חוקים חדשים, אבל יש חוקים שנשארים לנצח, כמו חוקים של אהבה, כל עוד אנו נשארים אנשים אנחנו נאהב.
"אבל איך ידעת?" שעל נכד את סבא אחרי שהצליח להעלים את הלם.
"פשוט ידעתי, גם אני פעם אהבתי, גם אני טעיתי ואיבדתי אך גם החזרתי"
"חבל שהיא לא תחזר אליי" ענה נכד ושוב פעם הפיל את פניו.
"למה לא?, אם תיגש אליה, ותגיד שוב פעם כמה אתה אוהב, אם תקנה לה פרחים ותבקש סליחה על כל מה שעשיתה ולא עשיתה, היא בטח תסלח לך"
"אבל אני לא יכול, החברים שלי.."
"האנשים לא משתנים הם חושבים שאם ילכו נגד חברה הם יאבדו הכל חברים, כבוד חיים שקטים" אמר סבא עם טיפה של כעס בקולו אך כעס הייה מיועד לא לנכד אלה לחברה.
"אבל מה זה לא ככה?" הרים את פניו נכד שוב, אבל כמעט התחיל לבכות.
"לא, ואף פעם לא הייה, חברה היא בעצם "שומרים" בבית זוהר, בו נמצא הנפש שלנו, האישיות שלנו, ורק מי שאמיץ מספיק יכול לברוח משם ובאמת להבין מה הוא רוצה ומה זה כבוד"
"אז מה זה כבוד?"
"כבוד זה לחיות חיים לפי מה שאתה מרגיש לנכון ולא לפי מה שאומרים לך שזה נכון"
"אתה חיי במאה הקודם" ענה נכד ונעמד, כנראה ברצון להפסיק את השיחה.
אבל סבא לא רצה להספיק את השיחה, הוא ידע היטב את כאב של נכדו, והוא גם ידע שברגע זה הוא יחידי שיכול לעזור לו, ולכן אסור לו לוותר כי לפעמים יכול להיות מאוחר מדי ואחרי הרהורים שלא נמשכו זמן רב שאל: "רוצה סיפור?"
נכד חייך, כנראה מרוצה מכך שסבא ירד מנושא קודם ורק עשה תנועה עם הראש מסמל הסכמה.
זה קרה לפני הרבה זמנים, אולי בזמנים הכי טובים בשביל אנגלייה, כשעל אנגלייה שלט ארטור.
אבל סיפור לא עליו אלה על האביר הראשי שלו סר לנצלוט, טוענים שהוא בגד בארטור עם אישתו גבינברה , אבל זה לא נכון, הכל הייה אחרת.
זה הייה בזמן שארטור ניסה להרחיב את ממלכתו ולכבוש את שטחים ששייכים עכשיו לסקוטים, והוא קרא לכל האבירים שלו, כדי שיעמדו בראש צבא שלו. ולנצלוט גם נסע. בשביל זה הוא הצטרך לעזוב את אישה שאהב והוא גם ידע שאם אסע הוא כנראה יאבד אותה, אבל כבוד, אסור לסרב למלך. הוא לא הצליח להגיע תוך יום אחד לקמלוט, ונאלץ להישאר ללילה אחד אצל זקן,שפגש בדרך והוא הציע לו להעביר את לילה הזה בביתו .
באותו ערב הם ישבו כמונו אחד ליד השני ושתקו, עד שזקן זקן לא שאל את לנצלוט "מה כואב לך?".
חלק ב
וברגע זה נכד עצר את סבא שלו אבל זה בדיוק מה ששאלתה אותי, אתה ממציא את הסיפור"
"לא" ענה סבא "אינני ממציא את הסיפור, את הסיפור הזה סיפרו לי בגילך כשגם לפני עמדה בחירה ללכת אחרי חוקי חברה או אחרי אהבה"
"ומה בחרתה?"
"תשמע עד הסוף ואז תדע"
הנכד התיישב וסימל בכך שמוכן להמשך הסיפור.
וסבא המשיך-ולנצלוט ענה "אוהב אני", הוא הייה אביר אמיתי לכן לא הסתיר את אהבתו ולא הסתיר את שנאתו אל רע, אז "למה את כאן?" שאל אותו הזקן "נוסע בכיוון הנגדי ללב שלך?". "כי איש כבוד אני" ענה לו לנצלוט "ואיפה מלך שם ואני". "אבל לבך לא איתו, ברגע זה וגם לא יהייה אף פעם, הוא לידה, ואיפה שלב של בן אדם שם ובן אדם עצמו". לנצלוט לא ידע מה לענות הוא שתק, "אבל אם אני לא אבוא הרבה חיילים ימותו" שוב התחיל לדבר לנצלוט. "הם ימותו גם אם תבוא, לכולנו יש בחירה באיזה דרך ללכת, גם להם יש וגם לך, לכן לא מובן לי למה כל כך הרבה אנשים בוחרים בכיוון הנגדי ללב שלהם" שוב מצא מה לענות לו הזקן. עוד פעם הייתה שתיקה. "אולי כי הדרך של הלב קשה יותר" שוב פעם התחיל לדבר לנצלוט כאילו בניסיון להוכיח שמה שהוא עושה נכון. "היא רק ניראת כזאת, כי אף אחד לא הלך בא, כי היא אישית שלך, אבל כשאתה מתחיל ללכת עלייה אתה מבין עד כמה מהנה ללכת, בדרך שהיא רק שלך ואין את הזבל שהשאירו האנשים שהלכו כאן קודם". הזקן הייה נורא עייף ונרדם, גם לנצלוט לא מצא עוד מילים, ולכן פשוט התעמק במחשבותיו כל הלילה.
בבוקר הוא נסע לקמלוט. אך הוא לא יצא עם ארטור למלחמה, אלה רק איחל לארטור ושאר אבירים הצלחה.
ונסע הביתה אל אהובתו,בדרך שאותו הראה לו לב שלו. כשמלחמה נגמרה הם עשו חתונה, וחייו באושר הרבה שנים, עד שלא התחילה מלחמה חדשה.
מלחמה חדשה נבעה מחולשתו של ארטור שאחרי הבאס במלחמה קודמת איבד את עצמו, הוא התחיל לאבד את עצמו עוד לפני אך לא הבין את זה. ורק עכשיו לפני תחילת מלחמה חדש כשכבר תוקפים אותו, הוא מתחיל לחפש את עצמו, באגדות עליו מתוארים את זה כחיפוש אחרי "גרייל הקדוש", אבל זה בעצם הייה חיפוש פנימי אחרי עצמו, כי הקודש של העולם הזה נמצאת בתוכנו. כמו שאתה יודע ארטור הצליח לעשות זאת, ולכן הצליח לנצח את מורגנה לפיי, ולצידו עמד לנצלוט. והפעם הוא עמד שם כי הלב אמר לו להיות שמה, כי הוא לא נלחם למען הרחבת שטחים אלה למען מי שהוא אוהב. לכן הם וניצחו את הקרב החשוב בחייהם, ניצחו את הכוחות שהייו חזקים מי הם פי הרבה. הם ניצחו כי עוצמת הלב היא ענקית ורק מי שהולך אחריו מנצח ומי שהולך נגדו מאבד את עצמו. כך לנצלוט חיי חיים מאושרים לאורך רב חייב, וארטור חיפש את עצמו ומצא רק כשבפעם ראשונה אחרי הרבה זמן עשה מעשה מהלב ולא מה שציבו שרים שלו.
סבא הפסיק לדבר, והסתכל על נכדו. נכד הייה המום הוא לא ידע מה להגיד, נראה כאילו הוא בפעם ראשונה הבין איך צריך לחיות את חיים. הוא שוב נעמד, אבל הפעם כי לא ידע מה להגיד. הוא הייה צריך עוד זמן כדי להבין את הכל, אבל הוא כבר ידע את הדרך, וזה הייה הכי חשוב בשביל סבא שלו. "אני אלך?" שאל נכד, אחרי כמה דקות של שתיקה. סבא חייך ואמר "כן עכשיו את חופשי ללכת כי אתה יודע את הדרך הנכונה".

מדהיםםםאהבתיי
QUOTE (אנונימית @ 13/06/2006) מדהיםםםאהבתיי
אני שמח 😊
שלפחות מישהוא נהנה מיצירה שלי
סיפור יפפהה
כמה כישרון !! [:

קטע מדהים,
וכ"כ נכון P:

ברוכים השבים!

התחבר לחשבון שלך באהבה

שאלת אבטחה למניעת ספאם
או התחבר באמצעות

הצטרף לאהבה

יצירת חשבון חדש

3-25 תווים, ללא רווחים
גיל מינימום להרשמה: 13
שאלת אבטחה למניעת ספאם
לפחות 6 תווים
או הרשם באמצעות

שכחת סיסמא?

נשלח לך קישור לאיפוס

📋 תוכן האתר

תוכן אהבה

🏛️פילוסופיה באהבה 💒מנהגי חתונה מהעולם 🏛️אהבה במיתולוגיות ❣️חגי אהבה מהעולם 🌏מנהגי חתונה מהעולם 🌍אהבה חוצת ציוויליזציות 🛕אהבה במיתולוגיות 💫משפטי מוטיבציה 🎤מילים של אהבה 😻ביולוגיה באהבה 🌸פסיכולוגיית האהבה 🏆הפסיכולוגיה של ההתחלה 💐הפסיכולוגיה של ההמשך 💔הפסיכולוגיה של התיקון 🧠אהבה ופסיכולוגיה 🔴רמזורים אדומים באהבה 🟢רמזורים ירוקים באהבה 🎓קורס אהבה 🧭טיפים לשיחה בדייט 🎬תרחישי דייטים 💡טיפים באהבה 💞חוקי המשיכה 🤔שיחת יחסינו לאן 🎭סוגי טיפוסים בזוגיות 💝אהבה חדשה איך למצוא חתן 🎉המדריך המלא לכלה 💖אהבה רומנטית 😍אהבה ממבט ראשון 🥰פרפרים בבטן ☀️אינטימיות בקשר 👩‍❤️‍👨מבחן תאימות זוגית 🔮מבחני אהבה 🎮משחקי אהבה 🤝שייכות בזוגיות 💢סוגי יחסים 🔑מדע האהבה 📖אהבת תם 📜עשרת הדיברות 😂אהבה והומור 📚מדריכי אהבה 🎨אהבה בתפזורת 💑בתוך מערכת יחסים 🎉חיי הרווקות ⚖️חוק ואהבה 🤝ואהבת לרעך כמוך 🛕ואהבת - בכל הדתות בעולם 🧠על תבונה באהבה 💑מדריך לפגישות 🌟התאמה אסטרלוגית מלאה התאמה בין מזלות 🔢אהבה ונומרולוגיה 🎯המטרה אהבה למה את עדיין לבד סימנים שמישהו מעוניין בך 🤝איך להתחיל עם בחורה 😔למה היא אמרה לא 🌻מידידות לאהבה 📋כללים להכרות 📖ספרי אהבה 🎬סרטים רומנטיים 👩מילון נשים לגברים 👨מילון גברים לנשים 🔵תסביכים בזוגיות 🙋‍♀️פרידה והתגברות 😒קנאה וחוסר ביטחון 😔תקשורת וריבים 👭אמון ובגידה 🥵קשר רעיל 💁חזרה לאקס 🥶פחד ממחויבות 🌈ניהול קונפליקטים גבולות בזוגיות 🥵גזלייטינג בזוגיות 👤חדר כושר רגשי 👥גישור לזוגות 🤢מניפולציות רגשיות בזוגיות 🤒עזרה ראשונה באהבה 🙋פרידה בכבוד 💢מבחן אישיות אהבה 💕מבחן אהבה 💜מבחן אינטלגנציה ריגשית 📝36 השאלות שגורמות להתאהב 🧮מחשבון אהבה 🥂קיר האהבה ❤️דף האהבה הפרטי שלך