על איזה איבר בגוף האישה מסתכלים הגברים קודם? והנשים, מה תופס את העיניים שלהן בפגישה הראשונה? על גברים, נשים והעיניים שביניהם
על הכל אתם מסתכלים קודם, חברים, על הציצים והטוסיק והרגליים. יש מביניכם המגלים עניין ראשון בכפות הידיים או אפילו בגב, ורק בסוף, ממש ממש בסוף מגיעות העיניים. אנחנו הבנות, לעומת זאת, מסתכלות לכם קודם על השרירים. משהו ערטילאי כזה שבודק בשבריר שנייה האם תוכלו לשאת את האנטילופה עד הבית. חלקנו בודקות את רוחב הכתפיים או הריבועים בבטן, יש ביננו הבודקות את אורך האצבעות והמשוחררות מעיפות מבט זהיר לעבר האגן. את העבודה בעיניים משאירים כולנו לתקופה המתוקה שמגיעה אחרי הרושם הראשוני, היא תקופת החיזור הנמרצת. אז מופיע המבט המסוים ההוא והימים חולפים בטביעה אינטנסיבית זה בעיניה של זו ולהפך.
עם השנים (וההתרגלות) מפנה ההתמרחות ההדדית את מקומה לקשר עמוק (או פחות) וכחלק בלתי נפרד מן ההתנהלות המשותפת נשמעת לא פעם הדרישה: "תסתכל/י לי בעיניים!", הטענה: "ראיתי בדיוק לאן נדדו לך העיניים" ולהבדיל גם : "מת עלייך, עיניים שלי" כן. חלק נכבד מן הלקסיקון הזוגי מוקדש לאותן שתי עדשות הקבועות במרום פנינו ואולי בשל כך פצחה לאחרונה חברת "אופטיקה הלפרין" בסקר שמביט לעומק הדברים.
מה שיותר כחול יותר פופולרי?במהלך הסקר נשאלו שלוש מאות גברים ומספר זהה של נשים שביקרו בחנויות הרשת איזה צבע עיניים היו מעדיפים אצל בני זוגם, והתוצאות מפתיעות. אם עד כה היה נדמה כי להעדפה ברורה זוכות כחולות העיניים הרי ש- 57% מן הגברים ציינו את הירוק כצבע החביב עליהם. רק 30% אחוז מן הגברים הולכים על הכחול והאומללות בעלות העיניים החומות והאפורות נהנות מ-4% מעריצים בלבד. 9% מהמתוקים שנשאלו הודו שצבע עיניה של בת הזוג ממש לא משנה להם והם, לעניות דעתי הבלתי נחשבת, היחידים שהפנימו את המושג "אל תסתכל בקנקן".
גם בקרב הנשים נרשמה הפתעה: 46% מעדיפות את הירקרקים, 38% הולכות על מראה פול ניומן התכלכל, והמעט (מדי, לטעמי) שנותרו היו שמחות לבעלי עיניים חומות, אפורות או "לא משנה בכלל".
אופי זה עניין למכוערות?
אחרי שדילגו בקלילות יחסית מעל השאלה הראשונה, נשאלו הגברים שאלה נוספת: מהו "אופי" העיניים (או במילים אחרות ההבעה) החביב עליהם מבין ארבע אפשרויות: עיניים חכמות, אוהבות, רגישות וסקסיות. להלן התוצאות המדהימות:
25% מבין הגברים העדיפו נשים בעלות עיניים חכמות.
20% העדיפו עיניים סקסיות.
2% בחרו בנשים בעלות עיניים רגישות ואוהבות.
ו- 43% כן, כן, רוב מוחץ, השיב כי פשוט אין לו העדפה.
הנשים, לעומת זאת, הקפידו להבהיר כי "אופי" העיניים חשוב בהרבה מצבען:
53% מהנשים מעדיפות שלגבר שלהן תהיינה עיניים רגישות.
26% רוצות גבר בעל עיניים אוהבות.
13% מהנשים מעדיפות עיניים סקסיות.
ורק 8%, אוי לבושה, מעדיפות עיניים חכמות.
שימו לב כי בניגוד לגברים לנשים העדפה ברורה מאוד בנושא.
המסקנות
שתי מסקנות פשוטות עולות בבירור מן הסקר:
*חוכמה, יקירתי, את לא מחפשת לו בעיניים (כנראה שלך יש מספיק). בדרך כלל את מעדיפה אותו רגיש ואוהב, ועדיף בצבע ירוק.
*לפעמים אתה אוהב אותה חכמה או סקסית אבל רוב הזמן, יקירי, אתה רוצה פשוט יפת-עיניים. האופי, כמה לא מפתיע, לגמרי לא חשוב.




