קיבלתי עבודה על החומר הזה..ואני מחפש ואני אל מוצא חומר..כאילו אני מוצא אבל אני לא מוצא
את החוזה עצמו..אני צריך את כל הסעיפים שיש בחוזה הזה..ממ מי שיוכל לעזור ויודע איפה ישש
אני פה 😉 תודההה
כן..שנייה אני אומר לך מהזיכרון..
קודם כל, יש לציין שהחוזה נכפה על גרמניה והיא ראתה בו חוזה משפיל ומבזה.
החוזה הטיל הגבלות על גרמניה..זה בגדול עכשיו ההגבלות:
אממ יש צבאיות שזה שחבל הריין-השטח בינה לבין צרפת הפך אזור מפורז , גרמניה נאלצה להקטין את צבאה ל100,000 חיל והיה אסור לה לשכור בנשק כבד..
עונשים טריטוריאלים: היא נאלצה למסור שטחים מעצמה (אני לא זוכרת את כולם =\ רק את אלזס ולורן לצרפת ושהם נתנו את פרוזדור דנציג לפולין כדי שיהיה לה מוצא לים)
והיו עונשים כלכליים שהם: גרמניה נאלצה לשלם פיצויים למדינות המנצחות ונאלצה למסור את אזור חבל הסאר לידי חבר הלאומים ל15 שנים.
אם אתה צריך אז תכתוב גם מהבעייתיות שעולה מהחוזה כי הרי המדינות המנוצחות ובראשן גרמניה לא הוזמנו והם חתמו בלית ברירה.
ותכתוב על הדעות של צרפת .
הדעה של גרמניה-לשמור על מאזן כוחות על מנת שצרפת לא תתחזק.
העמדה של ארה"ב מבוססת על 14 הנקודות של וילסון ובלה בלה..
מקווה שעזרתי =].
ישש נתת לי הרבה חומר..חח תודההההההההה
חח אין על מה =]
אם אתה צריך עוד משהו דבר איתי (אם אתה רוצה תבקש את המסנג'ר שלי..)
חוזה ורסאי :
בתחום הצבאי - היה מותר לגרמניה לגייס עד 100000 חיילים .
בתחום הכלכלי - היא הייתה צריכה להחזיר הקדמה על סך 20 מיליון
תגובתה של גרמניה : * זה סותר את 14 הנקודות של וילסון,* החוזה משפיל את כבודה של גרמניה,* אין לה איך לשלם,* גרמניה היא לא האשמה היחידה
מקווה שעזרתי.. אמרו לך את הרובב
אוהבתת
אורינ'וש
מממ יש אתרים עם עבודות מוכנות...אולי שם תמצא..
אני לא יודעת מזה...איזה כיתה לומדים את זה?
ועידת השלום בפריס-חוזה ורסאי
המשתתפים בינואר 1919 נהרו לפריס נציגיהן של 32 המדינות המנצחות כדי לחתום על הסכמי שלום עם המדינות המנוצחות. המנהיגים הבכירים ביותר בכינוס היו מנהיגיהן של "ארבע הגדולות" : ארה"ב , בריטניה צרפת ואיטליה.
נציגי המדינות ביקשו לבטא את תחושת מיליוני בני אירופה , שסבלו רבות את זוועות מלחמת העולם הראשונה.
סיסמת כלום הייתה : "לא עוד מלחמות" או "המלחמה לסיים את המלחמה".
כולם החליטו, כי זוועות מלחמת העולם לא יחזרו יותר, וכי האנושות תוכל להבטיח זאת. זו הייתה איפוא , תחושה אופטימית, שנבעה מעייפות ומייאוש מן המלחמה המתישה והארוכה.
המגבלות הטריטוריאליות
צרפת מקבלת מגרמניה את איזור אלזס לרין שנכבש ע"י גרמניה ב1870 ואת איזור הסאר לניצול כלכלי צרפתי למשך 15 שנה כחלק מהפיצויים לצרפת וכמו כן יקבע שאזור הריין יהיה איזור מפורז כלומר שאסור להכניס אליו צבא.
- פולין היא מדינה חדשה שמוקמת על שטחים של גרמניה של אוסטרו-הונגריה ושל רוסיה כדי שלפולין יהיה מוצא לים נקבע פרוזדור שמחבר את פולין עם הים הבאלטיוכך גרמניה מחולקת ל2 חלקים.
- נלקחו מגרמניה שטי המושבות שמעבר לים ושטחים אלה ניתנו כשטחי מנדט מטעם חבר הלאומים ממדינות ההסכמה.
מגבלות צבאיות חוזה ורסאי מטיל על גרמניה מגבלות צבאיות כדי שגרמניה לא תוכל לצאת לעוד מלחמה.
1. הצבא הגרמני יהיה קטן מ100.00 חיילים- הגבלה על גדול.
2. צמצום אמצעי לחימה- הגבלה על סוג כלי הנשק וכמותם.
3. ביטול הפיקוד הצבאי הבכיר.
4. ביטול שירות חובה כללי->צבא מקצועי
5. אזורים מפורזים, איסור ביצורים, הגבלת הצי של אוניות סירות וצוללות.
5 הגבלות אלה יגרמו לצבא קטן, חלש. צבא שנועד להגנה בלבד. הגנה על מדינה היא זכות של כל מדינה ריבונית.
תנאי הפיצויים על גרמניה הוטל לשלם על ההרס והנזק שנגרם לאוכלוסיה האזרחית של בעלות הברית. כתשלום ראשן נדרשה לשלם 5 מיליארד דולר, אך זה היה רק סכום ראשוני. את המימדים הסופיים של חובותיה היתה עתידה לקבוע ועדת הפיצויים של בעלות הברית, שהייתה צפויה להגיש את הדו"ח הסופי שלה רק במאי 1921.
סעיפים שונים גרמניה התחייבה להכיר בעצמאות אוסטריה ולא לפחה לגרמניה, להכיר במעמדם הבין-לאומי של הנהרות, שעברו דרך מספר ארצות, ובוועדות בנילאומיות, שפיקחו על השיט בנהרות גרמניה- הרינוס האודר והאלבה, והכרה בזכותן של מדינות ההסכמה להעמיד לדין כל מי שנחשד בעבירה על חוקי המלחמה.
חתימת ההסכם בראשית מאי 1919 , נמסרה טיוטת שלום ורסאי ע"י "מדינות ההסכמה" לידי הנציגים הגרמנים. הותר להם להגיש הערות בכתב, אך לא לערער ע"י דיבור בפני ועידת השלום, וזאת תוך שלושה שבועות.
הגרמנית הגישו את הערותיהם בכתב, אך כמעט לא התייחסו אליהם וטיוטת ההסכם לא שונתה.
עתה נתבקשה גרמניה להודיע תוך חמישה ימים, כי תחתום על ההסכם, אחרת יפעלו בלות הברית כדי לאלצה לחתום. הדבר גרם למשבר פוליטי בגרמניה. הממשלה התפטרה, ונציגי הממשלה הבאה חתמו על השלום.
חוזה ורסאי נחתם ע"י הגרמנים ב28 ליוני 1919, חמש שנים בדיוק לאחר רצח הארכידוכס האוסטרי בסריאבו, פרנץ פרנדינד, באולם המראות בורסאי.
רוב עמי אירופה היו מרוצים משלום ורסאי, במיוחד העם הגרמני, אשר ראה בשלום ורסאי חרפה.
תיקונים חיחי:
המגבלות הטריטוריאליות..
שורה לפני אחרונה: הים הבאלטי וכך ..
שורה אחרונה : שטי = שתי
מגבלות צבאיות..
1= הגבלה על גדול=גודל
בהצלחה.
זה מה שיש לי מסיכום למבחן שלי ...
בינואר 1919 התכנסו בארמון וורסאי, בקרבת פריס נציגי 32 המדינות המנצחות, בראשותם של ארבע המעצמות : ראשי הממשלה של איטליה, בריטניה, צרפת ונשיא ארה"ב . בוועידה זו אשר נקראה "וועידת וורסאי" התקיימו דיונים ונחתמו הסכמי שלום לסיום המלחמה . אף שבזמן המלחמה היו ראשי ארבע המעצמות בעלי ברית, הרי שדעותיהם היו חלוקות בשאלה המדיניות שיש לנקוט בחוזה השלום כלפי המדינות המובסות בכלל וכלפי גרמניה בפרט .
וילסון – נשיא ארצות הברית שאף לשלום ללא נקם וללא השפלת המדינות המפסידות . לעומתו דרש ראש ממשלת צרפת להעניש את גרמניה על תוקפנותה ולהחליש את כוחה הצבאי כדי שלא תוכל בעתיד לסכן את צרפת .
ראש ממשל בריטניה התנגד להחלשת גרמניה ולהעצמת צרפת . הוא דרש הסכם של פשרה שבו יישמר מאזן הכוחות באירופה . כמו- כן דרש להטיל על גרמניה פיצויים על הנזקים והסבל שגרמה במלחמה .
ב-29 בינוי, נחתם חוזה וורסאי, שהיה רחוק ברוחו מ "14 הנקודות של ווילסון" . גרמניה נאלצה לחתום על חוזה זה .
העקרונות שהנחו את מחבריו של "חוזה וורסאי" היו :
1) הקמת מנגנון בינלאומי לשמירת השלום בעולם
2) הקמת מדינות לאומיות על חורבות האימפריות שהתפרקו
3) הבטחת המדינות מפני התוקפנות הגרמנית, בעזרת גבולות בטוחים ותנאים קשים שייכפו על גרמניה
ההגבלות שהוטלו על גרמניה
בתחום הכלכלי - #פיצויים
# לקחו להם חבל עשיר במחצבים
בתחום הצבאי - # הגבלת גודל צבא
# נאסר עליהם להתחמש
# נאסר גיוס חובה
בתחום המדיני - # הוצאת צבא
תודה שוב על החומר..סליחה על האיחור..השתמשתי בהרבה מפה תודההה