"חולי איידס מסוכנים לציבור"
מיתוס עקשן ומדכא, שנעוץ בטעות נפוצה: המחשבה שאיידס עובר באמצעות מגע או חפצים. על אף שהוועד למלחמה באיידס דואג בכל שנה מחדש להזכיר לנו שהדבקה בדרך זו אינה אפשרית, עדיין יש מי שמתעקש לחשוב כך.
אחת ולתמיד: אפשר להדבק באיידס רק ביחסי מין לא מוגנים, מעירוי דם נגוע, ומהורים נשאים לילד. המיתוס הזה גרם, ועודנו גורם לנשאים ולחולים להמנע מהיתערות בחברה, פוגע ביכולתם לקבל עבודה, ולבסוף, גורם להם להסתיר את עובדת היותם נשאים של הנגיף.
"רק מופקרים מקבלים איידס"
עודמיתוס שגורם לנשאים והחולים במחלה להתבייש בה. נכון, יש יותר סיכוי לקבל איידס כאשר מקיימים יחסי מין לא מוגנים עם בני זוג רבים, אבל בהחלט אפשר להידבק גם מבן זוג אחד ויחיד, גם אם הייתם 3 שנים ביחד ואגרתם עשרות כינויי חיבה הדדיים. פעם אחת מספיקה.
"איידס זאת מחלה של הומואים"
חולי האיידס הראשונים אכן היו הומוסקסואלים, ושכיחות המחלה בקרב האוכלוסיה החד-מינית עדיין גבוהה, אך בשנים האחרונות ידוע על יותר נשאים הטרוסקסואלים. מי שטוען שאיידס הוא "עונש להומואים" הוא אוויל וסובל מחוסר בקיאות. הסיבה היחידה לשיעור ההדבקה הגבוה בקרב הומואים היא העובדה שהסיכון להדבקה ביחסי מין הומוסקסואליים (ואנאליים בכלל) גבוה יותר. זה כל הסיפור.
"גלולות למניעת הריון מונעות איידס"
לא, לא, ושוב לא. הגלולות למניעת הריון, כשמן, נועדו למנוע הריון. אין שום קשר בין הפעולה שלהן למניעת איידס, אם כי היינו שמחים אם היה. כך שיחסי מין אקראיים, בהם בת הזוג נוטלת גלולות, אינם מוגנים מאיידס. הפתרון הוא, כמובן, קונדום.
"צריך ליידע את ההורים כדי לערוך בדיקת איידס"
חשוב להפריך את זה: יש היום מרכזים בישראל המאפשרים לערוך בדיקות איידס אנונימיות לחלוטין, ללא עירוב הורים. מי שחושד שהוא נושא את הנגיף, ומעוניין להסיר כל דאגה מלבו – יכול לעשות זאת ללא חשש הורים. אגב, מרכז "הפוך על הפוך" בתל אביב (רח' שפרינצק 1, ליד הסינמטק) יערוך ביום שני, 5 בדצמבר, בשעה 17:30, סדנה בנושא מין בטוח, שלאחריה יערכו בדיקות איידס אנונימיות, בחינם. מי יתן וכולן יצאו שליליות.
לקוח מוואלה




